Na twee afgelaste trainingen van de JO-11 en JO-10 is er afgelopen vrijdag dan eindelijk begonnen met de trainingen per leeftijdscategorie.

Deze trainingen zijn als pilot opgezet door de Technische Commissie Jeugd (TCJ) met als doel om alle leeftijdsgenoten van VOAB lekker met elkaar te laten voetballen. Iedereen wordt door elkaar gemixt en gaat op een laagdrempelige manier een training volgen, waarbij het devies is dat er geen fouten gemaakt kunnen worden, maar alleen dingen beter kunnen. Op deze manier hoopt VOAB de cohesie tussen de spelers/speelsters - en ook die tussen de trainers onderling - te verhogen en de breedtesport nadrukkelijker naar voren te laten komen. 

De oefenstof van deze trainingen wordt verzorgd door de trainer van het eerste team binnen de leeftijdscategorie en is uitsluitend gebaseerd op technische vaardigheden. De begeleiding van de trainingsoefeningen wordt gedaan door selectiespelers van VOAB 1, 2 en/of JO19-1.

Het is de bedoeling dat de leeftijdscategorieën JO-8 t/m JO-12 tot aan het einde van dit seizoen twee vrijdagen komen trainen en dat we daarna gaan evalueren of deze trainingen een vast onderdeel gaan worden van onze jeugdafdeling. 

Afgelopen vrijdag waren onze JO-12 teams aan de beurt en als TCJ zijn wij erg blij met de grote opkomst en de positieve reacties van zowel deelnemers, trainers en ouders 

De planning voor de trainingen per leeftijdscategorie ziet er als volgt uit;

Vrijdag 15 februari 2019 JO-8
Vrijdag 22 februari 2019 JO-9
Vrijdag 15 maart 2019    JO-12
Vrijdag 22 maart 2019    JO-10
Vrijdag 29 maart 2019    JO-11
Vrijdag 19 april 2019       JO-9
Vrijdag 10 mei 2019        JO-8

Later wordt bekeken of de afgelaste trainingen van de JO-11 en JO-10 ingehaald kunnen worden, dit is afhankelijk van de drukte op de activiteitenkalender.

Iedereen die geïnteresseerd is, is aanstaande vrijdag van harte welkom bij VOAB om de leeftijdsgenootjes van de JO-8 te aanschouwen bij hun training.

Met sportieve groet,

De TCJ VOAB.