Zondag rond 17u30 wordt VOAB 1 gehuldigd door de KNVB. Na terugkomst na de uitwedstrijd tegen TSC in Oosterhout krijgt de selectie de medailles omgehangen die horen bij het kampioenschap. Wees er bij om het feestje nog een keer mee te vieren!

Omdat Kruisland - TSC afgelopen donderdag alsnog is uitgespeeld - uitslag 7-1 - is VOAB 1 officieel kampioen van de Tweede Klasse E.

Zondag huldigen we de kampioenen dus nog een keer. Wees erbij!

 

 

VOAB 1 glorieus kampioen NA AFLOOP KRUISLAND-TSC

De gestaakte wedstrijd tusen Kruisland en TSC is vandaag (26-5-2022) uitgespeeld bij de tussenstand 6 - 1. In de laatste 14 minuten van de match scoorde Yoeri Rombouts de 7 - 1 einduitslag. VOAB promoveert naar de 1e klasse.

VOAB won weer met gering verschil van een laagvlieger, dit keer van Bavel, nummer 12 in de stand. Gemakkelijk ging het de thuisploeg niet af, ondanks een veldoverwicht, blijkend uit onder meer een hoekschoppenverhouding van 9 tegen 3.
VOAB begon voortvarend en zette de bezoekers onder druk. In de eerste acht minuten forceerde het thuisteam vier corners. Toch was het verrassend dat Bavel op een voorsprong kwam. Casper van Loon werd in de tiende minuut in de diepte gelanceerd en hij was de verdediging van VOAB te snel af en scoorde beheerst de 0 – 1.
Stijn van Laarhoven, in zijn 201e wedstrijd schoot vijf minuten later net naast het doel van Glenn van Peer. Na een fraaie solo, ingezet vanaf rechts, schoot Casper van Beers in de 19e minuut keihard op de doellat.
Na een half uur spelen maakte Stijn gelijk met een zeer fraaie treffer in de bovenhoek van het doel van Bavel (1 – 1). Kort daarna schoot hij net naast en vervolgens in het zijnet.

In de tweede helft handhaafde VOAB het overwicht, maar moest attent blijven op spaarzame uitbraken van Bavel. Zo moest keeper Tomas Roovers handelend optreden op een schot in de 62e minuut van de voet van Niek Akkermans. Casper van Beers legde de bal in de 80e minuut uit een vrije trap op het hoofd van Pieter van der Heijden, die net naast kopte.           

De winnende goal kwam in minuut 84 op naam van Tom Spijkers, die bij een vlotte aanval over rechts keeper Van Peer laag over de grond met een strak schot verraste (2 – 1).
De ploeg uit Bavel probeerde in de slotminuten een gelijkmaker te forceren maar de verdediging van VOAB gaf geen krimp. 

Toen was het wachten op de uitslag van de wedstrijd SC Kruisland 1 – TCS 1. Bij de stand 6 – 1 voor Kruisland is de partij  met nog 10 minuten spelen gestaakt. De KNVB moet besluiten of die tien minuten moeten worden uitgespeeld.
Formeel is VOAB nog geen kampioen, maar materieel wel. Het lijkt onmogelijk, dat TSC in die tijd 6 of meer doelpunten maakt.

 

Fotoalbum