Stijn van Laarhoven, clubicoon met 201 bindende wedstrijden V.O.A.B.

Vorige week zondag, 15 mei 2022, speelde V.O.A.B. 1 de competitiewedstrijd uit tegen J.E.K.A. in Breda. Op zich een heel normale wedstrijd voor V.O.A.B. en de selectie, maar voor één speler toch echt bijzonder: Stijn van Laarhoven. Hij speelde in die  wedstrijd zijn 200e bindende wedstrijd (competitie en beker) voor V.O.A.B. 1. En daar kwam de kampioenswedstrijd tegen Bavel als 201e wedstijd bij.

 

Stijn is geboren op 8 juni 1995 en is op 21 juni 2001, dus op 6-jarige leeftijd al lid geworden van V.O.A.B. Na de hele jeugd te hebben doorgelopen is Stijn in het seizoen 2014-2015 toegetreden tot de A-selectie. Hier had hij vanwege zijn gelijkenis tijdelijk de bijnaam Jack de Vries, een oud politicus van het CDA.

 

Het was dan wel het seizoen 2014-2015 dat Stijn in de A-selectie kwam, maar op basis van zijn kwaliteiten in de jeugd was hij in de twee seizoenen daarvoor, als A-jeugdspeler onder Gerard van Gils, al 17 keer in wedstrijden uitgekomen voor V.O.A.B. 1. En wel vier keer in het seizoen 2012-2013 en dertien keer in het seizoen 2013-2014. De trainer van de A-jeugd en de jeugdcommissie waren daar, naar we hebben begrepen, minder blij mee.

 

De debuutwedstrijd van Stijn was in de 3e klasse op 7 april 2013 thuis tegen Bergeijk, een wedstrijd die V.O.A.B. met 5 – 0 won. Het eerste doelpunt dat Stijn voor V.O.A.B. 1 maakte was op 2 februari 2014 thuis tegen R.C.S. In totaal maakte Stijn voor V.O.A.B. 1 113 doelpunten, waarvan 83 in bindende wedstrijden. De goal in de kampioenswedstrijd tegen Bavel – een prachtige krul in de winkelhaak – hebben we natuurlijk meegeteld.

 

Dit is voor een speler die op de nummer 10-plaats speelt, de plaats die echt bij Stijn hoort, heel goed. Persoonlijk heeft Stijn in wedstrijden de laatste jaren ook een positieve ontwikkeling meegemaakt. Waar het in het verleden door jeugdige onbezonnenheid heeft geleid tot irritatie, gele kaarten en schorsingen staat dit seizoen de teller nog maar twee.

 

De laatste jaren heeft Stijn ook bewezen een echte clubman te zijn. Naast zijn activiteiten als voetballer heeft hij interviews van selectiespelers voor Facebook gedaan en is hij enkele jaren assistent van Kevin Smetsers geweest bij onder 19-1, waar hij speciale aandacht voor overkomers had. Ook was hij tijdelijk trainer van de 10-1. Voor nieuwe en recente jeugdactiviteiten heeft Stijn ook tijd vrijgemaakt. Ook heeft hij hoofdklassers die naar hem hengelden om daar te komen spelen afgewezen. Kortom, Stijn is een echte clubman waar V.O.A.B. trots op is. Stijn bedankt voor je inzet en op naar minimaal de 300 bindende wedstrijden.

fotoalbum

 

(Op de foto: voorzitter Arnoud Strijbis overhandigde het speciale shirt aan Stijn - foto Cees van Boxtel)