25-04
VOAB 1 - TSC 1 eindigt in 0 - 2. VOAB miste de kansen, TSC niet
Terug naar overzicht
Eerste reactie op bestuursakkoord
13-07-2022
Vereniging
Eerste reactie op bestuursakkoord

VOAB: “kijken naar nieuw sportpark is mooi, maar actie op korte termijn is noodzaak”

 

Eerste reactie op bestuursakkoord ‘Goirle: sterk en in balans’

 

Het nieuwe bestuursakkoord voor de gemeente Goirle benadrukt de sociale kant van sport en de verenigingen voor de Gôôlse samenleving. Daarnaast wordt aangegeven dat er een risicoanalyse en financiële doorrekening gaat komen voor de optie van verplaatsing van het sportpark naar het Riels Kwadrant. In een eerste reactie zegt VOAB-voorzitter Arnoud Strijbis: “Heel mooi als er een nieuw sportpark komt, maar dat mag niet ten koste gaan van de korte termijn en de acute problemen waar we nu voor staan als verenigingen. Dan kunnen we onze sportieve en sociale verantwoordelijkheden voor onze leden en voor Goirle niet goed invullen. VOAB is groeiend en bloeiend; we willen er zijn voor al onze leden en iedereen die nog lid gaat worden.”

 In het bestuursakkoord wordt aangegeven dat de behoefte aan woningen groot is en dat daarom (opnieuw) de mogelijkheden voor toekomstige woningbouw op de locatie van het sportpark Van den Wildenberg en de sportparken in Riel worden onderzocht. VOAB is hier niet tegen, maar benadrukt dat het niet alleen om de lange termijn gaat, maar ook om de korte termijn.

Voorzitter Arnoud Strijbis: “Voor de lange termijn is het wenkend perspectief van een goed bereikbaar sportpark met goede velden, goede kleed- en doucheruimtes, een eigentijds clubhuim en ruim voldoende parkeermogelijkheden voor fiets en auto, dat voldoet aan de huidige en toekomstige veiligheidseisen heel fijn. We hebben echter ook te maken met grote uitdagingen op de korte termijn, waar wij samen met de andere gebruikers van het sportpark al vaker over hebben gesproken met de gemeente. Zeker nu we het nieuwe seizoen starten met bijna 90 teams! Het park is verouderd, het onderhoud is matig, de capaciteit van de velden en de kleedkamers is ontoereikend en de veiligheid is meer dan in het geding. Als we voor de lange termijn naar een nieuw sportpark willen kijken, moet er ook een aanpak voor de korte termijn zijn. Een verhuizing is niet zomaar even geregeld; dat kan wel tien jaar duren.

Verder staat in het bestuursakkoord dat de gemeente Goirle een ‘netwerkende’ gemeente moet zijn en dicht bij de inwoners wil staan. VOAB nodigt de gemeente uit om op korte termijn een themabijeenkomst op het sportpark te organiseren, waarbij zowel de lange als de korte termijn en het belang van sport voor de Gôôlse samenleving samenkomen.

De uitnodiging voor ‘overleg met verenigingen over verschuiving naar meer eigen beheer en over mogelijkheid verplaatsing sportparken’ ziet VOAB graag snel tegemoet. “We hebben al te lang moeten wachten op acties vanuit de gemeente, wat heeft geleid tot achterstallig onderhoud, een gebrekkige onderlinge verstandhouding en een gebrek aan investeringen. In gesprek gaan? Ja, en dan ook snel. Wat ons betreft nog voor de zomervakantie,” aldus de voorzitter. Hij vervolgt: “Daarbij moet het ook gaan over energiebesparende maatregelen, die gestimuleerd gaat worden volgens dit akkoord. Ook op het sportpark zijn daar nu veel mogelijkheden voor!”