Het seizoen zit er op

Een warm welkom voor ons 1300e lid, VOAB 1 kampioen en een bijzondere Joris Mathijsen Cup met de teams van Dynamo Kyiv. Drie van de hoogtepunten van het seizoen 2021/2022 voor VOAB, waarin we ons maandenlang moesten aanpassen door de coronapandemie. Wedstrijden zonder publiek, aangepaste trainingsschema’s, afgelaste wedstrijden en kleedkamers dicht, waren in de wintermaanden helaas normaal. Vanaf medio februari zijn we in volle vaart naar het einde van het seizoen gegaan. Competities zijn afgerond, nacompetities en toernooien gespeeld en heel veel activiteiten. Van de VOAB-voetbalquiz tot de penaltybokaal, van sponsoravond tot ouder-kindvoetbal, van FIFA-toernooi tot de vrijwilligersavond. En laten we de bijzondere acties van animator Peter de Keizer voor Oekraïne niet vergeten. We mogen er ongelooflijk trots op zijn dat we dit met elkaar hebben kunnen neerzetten. VOAB leeft en dat kan door iedereen die zijn of haar schouders er onder zet. Bedankt!

Bestuurlijk was er een grote wisseling van de wacht. Ad Mallens stopte als voorzitter en werd benoemd tot erevoorzitter. Ook Bert van der Velden, Peter Uijens, Marc van Rijswijk en Marusjka Vos stopten als bestuursleden; Martijn Lamers en ik traden aan als nieuwe secretaris en voorzitter met Aart Santegoets, Janôt Embregts en Emiel van Broekhoven als blijvende bestuursleden. Verdrietig was dat we in het afgelopen seizoen twee ereleden verloren: Kees Brands en Puck van Assouw overleden op respectievelijk 75-jarige en 80-jarige leeftijd.

Samen sterk

Met het nieuwe beleidsplan ligt er een mooie goede visie voor de komende jaren voor VOAB. Samen maken wij VOAB sterk. Ook komend seizoen draait het weer om de drie v’s: voetballers, voetbal en vrijwilligers. We starten het seizoen met jong en oud, van mini’s tot walking football, van eerste klasse tot de vrijdagavond. Met ruim 70 jeugdteams, 10 seniorenteams en teams voor walking football, 30+ dames, 35+ en 45+ heren hebben we overvolle velden. Dat vraagt veel van ons, en zeker van degenen die dat mogelijk maken: onze vrijwilligers. En eerlijk is eerlijk, soms wringt het wel een beetje. Ook bij VOAB is er soms een tekort aan mensen: achter de bar, in de keuken of voor de organisatie van de vele activiteiten. Aan iedereen die zijn/haar steentje wil en kan bijdragen, doe ik dan ook de oproep om je te melden bij het bestuur als je iets wilt of kunt doen, of als je weet iemand die iets kan of wil doen. Hoe? Mail me gerust: voorzitter@voab.nl. Van het vrijwilligersbeleid gaan we de komende tijd verder werk maken.

En hebben we natuurlijk nog het dossier van het sportpark. Ook al ligt het voetballen stil in de zomer, het bestuur werkt door in het belang van de sport in Goirle, van VOAB en al onze leden. Want één ding is zeker: er moet iets gebeuren om ons complex te verbeteren en te versterken. Daarover binnenkort meer.

Een hele mooie zomer gewenst, tijd om op te laden. We zien iedereen graag in het nieuwe seizoen bij VOAB!

 Arnoud Strijbis

Voorzitter