Terug naar overzicht
Hoe is het toch met: Piet Smits?
14-09-2022
Vereniging
Hoe is het toch met: Piet Smits?

Afgelopen week brachten erevoorzitter Ad Mallens en vicevoorzitter Aart Santegoets een bezoek aan Piet Smits. 

Ze bezochten Piet, inmiddels 68 jaar oud, omdat hij wat sukkelt met zijn gezondheid. Vijf jaar geleden werd Piet plotseling getroffen door een herseninfarct en daarvan is hij nimmer volledig hersteld. Zowel lopen alsook fietsen gaat niet meer makkelijk. Gelukkig is hij geestelijk verder wel in orde en konden er herinneringen over zijn carrière bij VOAB opgehaald worden.

Piet speelde in alle eerste jeugdteams. En toen hij vanuit de A1 naar de senioren overkwam, speelde hij gelijk in VOAB 1. Meer dan 12 seizoenen lang speelde hij in VOAB 1. In totaal zo’n 300 wedstrijden. Met name het ongeslagen kampioenschap met VOAB 1 in het seizoen 1975/1976, en de daarmee gepaard gaande promotie naar de 1e klasse, staat nog vers in zijn geheugen.

(foto-onderschrift: Piet trekt met plezier het kampioensshirt van VOAB 1 aan)

Nar zijn actieve voetballoopbaan nam Piet zitting in het bestuur. Met z’n kennis van financiën en het reilen en zeilen binnen de lokale overheid, was Piet een uitstekende kracht binnen het bestuur. Daarnaast vormde hij, samen met Cees van Nuenen, Puck van Assouw, Henk Santegoets, Jan van Boxtel, Stan Uijens en Christ van Gorp de seniorencommissie. Elke week kwamen ze samen om er voor zorg te dragen dat elk seniorenteam voldoende mensen had.       

Mede door al zijn inzet voor de vereniging werd Piet bij het 75-jarig bestaan van de club benoemd tot erelid.

We wensen Piet, ondanks zijn wat mindere gezondheid, nog vele gelukkige jaren.