VOAB 1 verslaat Geldrop 1 overtuigend
14-11-2022
Selectie

Degelijke overwinning van VOAB 1 op v.v. Geldrop (1 – 3)

VOAB was over de gehele wedstrijd de betere partij in Geldrop. Vanuit een compact centrum werd een degelijke verdedigingsbasis gevormd en druk gezet op de thuisploeg. Al in de 6e minuut had Tom Spijkers een kansje en vijf minuten later schoot Job van der Weijden rakelings over. Toch kreeg ook Geldrop enkele kansjes. Zo rolde in de 37e minuut een goed geschoten bal voor de doellijn langs en wilde er net niet over. Vlak daarvoor, rond het eerste half uur van de wedstrijd, forceerde Geldrop drie corners op rij. De VOAB-defensie stond goed te verdedigen en loste alle aanvallen op. In totaal weerstond de bezoekende ploeg acht hoekschoppen. Verdediger Chiel van Boxtel (19 jr) werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
Na de thee ontstond er meer ruimte voor aanvallen van VOAB omdat de thuisploeg meer druk probeerde te zetten. Alle doelpogingen van Geldrop sneuvelden, terwijl VOAB effectief werd in het benutten van kansen.
Lars van Laerhoven schoot nog over maar Stijn van Laarhoven was in de 56e minuut succesvol. Hij ging er op links vandoor, omspeelde enkele tegenstanders en passeerde met een listig balletje keeper Hugo Beets, die de korte hoek afdekte, terwijl Stijn voor de lange hoek koos (0 – 1). Tom Spijkers knalde de bal tegen de paal en nog geen minuut later schoot Lars een afstandsschot keihard en laag over de grond in het doel van Geldrop (0 – 2).
De thuisploeg probeerde ijverig tegen te scoren, maar gaf daarmee ook meer ruimte weg voor VOAB-uitvallen. In de 73e minuut ging Job van der Weijden er met de bal vandoor en passte op de meegelopen Casper van Beers die de 0 – 3 binnenschoot.
Het had nog mooier kunnen zijn als Casper de toegekende strafschop had benut. In de 75e minuut werd Stijn in de 16 gevloerd en ging de bal op de stip. Keeper Beets onderschepte de inzet van Casper.
De thuisploeg maakte een eretreffer uit een vrije trap. Aanvoerder Wouter Verstraaten schoot de bal in de 89e minuut onhoudbaar voor keeper Tomas Roovers binnen (1 – 3). De laatste tien minuten waren nog spannend onder de druk van de thuisploeg maar VOAB nam de volle winst mee naar huis.