Duizend toeschouwers bij bekerfinale JO19-1
18-05-2023
Bovenbouw

Duizend toeschouwers bij spannende bekerfinale JO19-1

Alle ingrediënten waren er voor een prachtige bekerfinale. Heel veel publiek, een zonnetje, twee sterke teams, muziek en vuurwerk. Het werd een echte wedstrijd, waarbij VOAB veel de bal had, maar waar Helmond Sport aan het langste eind trok.

De openingsfase liet zien dat er van grote zenuwen bij beide teams geen sprake was. Scheidsrechter Dursun liet voetballen en er ontstond een mooi gelijkopgaand duel met wat kleine kansjes voor VOAB, die niet aan Mats Weustink en Timo van der Bruggen waren besteed. In de 20e minuut strafte Helmond Sport een foute pass op VOAB’s middenveld genadeloos af:  0-1. De oranje-blauwe mannen leken wat aangeslagen, maar trokken gewoon weer ten aanval. Dat leidde tot wat kansjes voor Jaap Brands en een gevaarlijke hoekschop. Helaas gebeurde er opnieuw wat we bij de 0-1 zagen; een foute pass van VOAB werd keihard afgestraft door Helmond Sport. Na 38 minuten stond VOAB 2-0 achter. Vlak voor rust kreeg Mats Weustink nog een grote kans, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen.

Na rust liet VOAB duidelijk zien dat het team nog geloofde in de winst van de (belachelijk kleine) beker. Veel druk naar voren met flinke kansen voor Art Houben en de voor Jaap Brands ingevallen Stijn van Gils. Ook Helmond Sport kreeg kansen. Het spel ging over en weer. VOAB bleef gaan en er volgden nog meer kansen voor onder meer Stijn van Gils en Tijs Arens. Het publiek stond op de banken bij een splijtende pass van Art op Stijn; zijn schot ging echter rakelings naast. Ook Vince in’t Ven en Wouter Gallé verschenen gevaarlijk nog voor de keeper van Helmond, maar de bal wilde er maar niet in. De immer fanatieke coach Björn Boer wisselde nog maar een keer: Jens Severijns kwam in de ploeg voor de moegestreden Mats Weustink. Direct daarna schreeuwde iedereen die VOAB steunt om een penalty, maar die kregen onze jongens niet. VOAB bleef zoeken naar gaatjes in de Helmondse defensie, maar de bal wilde er maar niet in. Ook Yannick Ronner, Jonas Goossens en Huib Swolfs kwamen nog in de ploeg om toch die aansluitingstreffer te maken. Maar helaas. De bal wilde er niet in, waardoor Helmond Sport met de beker naar huis ging. We mogen trots zijn op de prachtige reeks van overwinningen die onze 19-1 heeft laten zien. Dank aan Mats, Kees, Tijs, Mats, Wouter, Timo, Jaap, Tomás, Gijs, Art, Vince, Jonas, Stijn, Yannick, Huib, Jens, Rick, Lucas, Nick, Björn en Peer voor jullie prachtige prestaties!

We mogen trots zijn op de geweldige sfeer die is neergezet. Duizend toeschouwers op een woensdagavond, waardoor er geen fiets meer in de stalling paste, er geen vrij plekje meer vrij was langs het versleten kunstgrasveld en het barpersoneel overuren draaide. Ook dat is VOAB.