VOAB 1 blijft 1e klasser ondanks nipt verlies
30-05-2023
Selectie

VOAB 1 blijft 1e klasser ondanks nipt verlies van Best Vooruit 1 (0 – 1)

Het was een spannende wedstrijd, vooral voor VOAB voor behoud van een plek in de 1e klasse. VOAB was afhankelijk van de uitslag van Geldrop tegen sc ’t Zand. ’t Zand won van Geldrop, waardoor VOAB verlies kon lijden.
In de eerste helft ging de strijd gelijk op met prima voetbal over en weer. Kansen waren er over en weer, evenals het goed keeperswerk van Tomas Roovers (V) en Bram Toebes (BV).
De eerste kans  was voor BV toen Jordy Veld in de 12e minuut in vrije positie op de dak van het doel schoot. Vijf minuten later stopte Tomas een schot van Tim Fiolet. Kort daarop kreeg Casper van Beers zijn eerste kansje. Daan Simonse schoot op de lat, terwijl de rebound werd overgeschoten door Joran Beerens. Na 32 minuten probeerde Casper te scoren met een schot achterover uit een vrije trap maar zijn poging ging over. Vijf minuten later schoot een aanvaller van BV net naast. Zo waren er aan beide kanten kansjes maar bleef het 0 – 0 bij de rust.
Na de thee wist Tom Sprokholt van BV al snel in een scrimmage de 0 – 1 te scoren.
VOAB moest op jacht naar de gelijkmaker. Zowel de thuisploeg als de bezoekers legden goed voetbal op de mat, maar gescoord werd er niet meer, zodat de hoop nu was gevestigd op sc ’t Zand dat Geldrop moest verslaan om VOAB veilig te stellen. Dat gebeurde en zodoende speelt VOAB volgend seizoen weer in de 1e klasse.

Reactie van Werner Cools: "4 jaar VOAB zit erop! Wat een fantastische tijd heb ik gehad bij deze club. Periode gepakt, kampioen en nu de handhaving in de 1e klasse. Ik ben vooral trots op deze prestaties van de vriendenploeg waar ik deel uit van heb mogen maken. Ik ga VOAB en zijn supporters zeker missen".

Afscheid

De volgende jongens nemen afscheid van VOAB 1

Achter de naam het aantal gespeelde wedstrijden.

Pieter van der Heijden: 246

Joran Beerens: 113

Thomas Huijben: 97

Daan Simonse: 86

Ruben Besuyen: 47

Fin Muurmans: 45

Dit betreft uitsluitende bindende wedstrijden, dus geen oefenpartijen.

Werner Cools  is in totaal 156 wedstrijden, incl. oefenwedstrijden, trainer van VOAB 1 geweest.