Hierbij stellen we de 5de selectietrainer aan u voor: Cees van Kappel.

Je bent nu al enkele jaren actief als trainer van VOAB E1, nu VOAB JO11-1 nadat je jarenlang trainer was bij Sarto uit Tilburg. Hoe bevalt het bij VOAB?
Het bevalt mij prima bij Voab, zeker nu ik veel in en outs van de vereniging heb leren kennen

De competitie en beker zijn al van start gegaan en het seizoen is nu enkele weken bezig, hoe is de voorbereiding verlopen en hoe gaat het seizoen tot nu toe?
De E1 is dit seizoen boven verwachting en met overwinningen gestart in het beker- en oefenprogramma. Op het juiste moment een nederlaag geleden, staan we weer met beide benen op de grond, en is de juiste instelling weer aanwezig.


Bij de E1 (JO11-1) is er een mix van eerste en tweede jaars spelers, en ze spelen 9 tegen 9 ipv 7 tegen 7. Tevreden hoe dit gaat? Is deze opzet succesvol?
Ik vind dit een mooie opzet, 9 tegen 9 is een mooie tussen stap naar 11 tegen 11 in de D. Maar helaas de KNVB denkt daar anders over, en gaat volgend seizoen weer over naar een andere opzet met deze leeftijdsgroep.
Ik vind dat jammer, maar helaas bij de KNVB is dit dikwijls eenrichtingsverkeer.

Even een korte kennismaking, wie is nu die trainer van VOAB JO11-1?
Wat voor werk doe je? Relatie? Kinderen? Hobbys?
Cees van Kappel en al 43 jaar getrouwd met Dorine en wij wonen in Tilburg. Ben in de gelukkige omstandigheid dat ik geen deel meer uitmaak van het arbeids proces.
Ik heb er 50 fijne, leuke en intensieve arbeidsjaren opzitten en geniet nu samen met Dorine van de vrije tijd die overblijft naast mijn bezigheden bij Voab, hobby’s en reizen.
Naast het trainen en coachen van de E1, kijk ik ook veel wedstrijden voor het volgende seizoen, dit doen we bij Voab met een grote groep deskundige mensen, en dat begint zijn vruchten af te werpen.
Ik ben ook een enthousiast Fietser en ATB er en fiets op de woensdag op de tandem met een dame die MS heeft, dit geeft mij veel voldoening om ook de beperkte medemens te kunnen helpen.
Liefhebbers voor fietsen en atb en zijn zondagsmorgens welkom, van 9 tot 12 uur ben ik actief, inspanning met ontspanning en Koffie met!!! Ik fiets met een gemiddelde van 26 km op de weg en 20-22 km ATB. (+31611380077)

En nog een paar vragen m.b.t. VOAB in het algemeen:
Als iemand aan jou vraagt omschrijf VOAB eens, wat zeg je dan?
VOAB is een club met de wil om zo hoog mogelijk te spelen, met eigen spelers, maar het plezier niet uit het oog verliest en de organisatie daarvoor aan het aanpassen is, en dan moeten er wel eens harde noten gekraakt worden.

Mooiste herinnering aan VOAB tot nu toe?
Mijn mooiste herinnering is het 1e seizoen met de E1, ik kwam blanco bij de club, niet helemaal waar, want daar waren al wat vooroordelen, en de E1 was een groep die extra aandacht nodig had, de begeleiding van dat seizoen heeft deze uitdaging volledig waar gemaakt en het team als een team laten spelen en diverse spelers individueel de goede weg gewezen.

Clubman/vrouw, wie is dat volgens jou?
Club/vrouw/man, is moeilijk, maar ik zie heel veel mensen, veel dingen belangenloos doen en toch zijn er anderen die het steeds weer beter weten, de beste ervaring, zet je zelf in dan ervaar je hoe het is.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit interview?
Ik hoop dat we kritisch blijven, maar met respect naar elkaar, en de wil om met elkaar direct te blijven communiceren.