VOAB JO11-1 Vette kampioenen

Langs de zijlijn staan vaders, moeders, opa’s en oma’s mee te genieten van het spel. De JO11-1 (E1) voetballers zijn in opperste concentratie en spelen gedecideerd de bal rond. De spanning is om te snijden, want de wedstrijd tegen Hilvaria JO11-1 moet gewonnen worden om het kampioenschap zeker te stellen. De reuzendoder uit Hilvarenbeek zou het sprookje ruw kunnen verstoren, zoals andere kanshebbers uit de hoofdklasse 07 reeds eerder ondervonden. Maar uiteindelijk bleken de Goirlenaren te sterk en kon het kampioenschap uitbundig worden gevierd.

We are the champions

En gevierd werd het feestje. Met huifkar werden de winnaars binnengereden naar het VOAB complex. De zegentocht van Hilvarenbeek naar Goirle werd gevolgd door een stoet van auto’s met familie en supporters. Binnen in de huifkar werd het  “We are the champions” al luidkeels ingezet. Geen kampioenen van de wereld,  maar wel van Goirle en omgeving. Sterke teams uit Tilburg en Hilvaria werden keurig naar de lagere plaatsen verwezen. In Goirle aangekomen werden de jongens in de VOAB kantine met luid applaus onthaald. Natuurlijk schalde Freddy Mercury over de boxen. De jongens marcheerden gezamenlijk naar de kampioenstafel om de prijzen in ontvangst te nemen. Boven op de tafel werden de spelers toegezongen door de harde kern van volgers van de E1. Een hele schare van bewonderaars volgt het team wekelijks en zij zongen de winnaars uit volle borst toe: ‘We are the champions…!’

Spannende eerste helft

De wedstrijd zelf was opwindend genoeg. Een vroege goal door Job Wilborts bracht al snel een euforische stemming. De rechtsbuiten rondde goed af op een voorzet van Stijn van de Wal. De uitstekend spelende middenvelder speelde een belangrijke rol in de kampioenswedstrijd. Stijn was overal op het veld te vinden en met splitsende passes bediende hij de voorhoede. Ondertussen werd de defensie scherp gehouden door een boomlange aanvaller van de tegenstander. Boaz Kortink en Kars Verheijden hadden duidelijk moeite met de nummer 9. Kars kon gelukkig regelmatig zelf de aanval zoeken met keiharde schoten van afstand. Hem was een doelpunt gegund met zijn harde werken en kanonschoten, maar het mocht niet baten voor Kars. De defensie moest vervolgens toezien hoe de gelijkmaker werd gescoord. Ze stonden te slapen toen de 1 tegen 1 in de netten verdween. Aan keepster Babet van Burk lag het in ieder geval niet. Zij speelde de wedstrijd van haar leven en zette verschillende reddingen op haar rekening. VOAB kwam zelfs op achterstand en even werd het stil aan de kant. Fynn Feringa moedigde het team nog toe en riep: “kom op jongens, er is nog niets verloren”. Deze oproep bleek niet aan dovenmansoren gesteld. Nog voor de rust scoorde Stijn de gelijkmaker.

Een ander beeld

De tweede helft gaf een volledig ander beeld. Schijnbaar moeiteloos bracht aanvaller Cas Embregts de 3 tegen 2 op het scorebord en met een fantastische omhaal maakt hij even later zijn tweede van de dag. Vervolgens was het aan Tijmen Broos om direct uit een hoekschop de eindstand te bepalen. De tegenstanders wisten niet goed wat hun was overkomen in de tweede helft, behalve dat ze kansloos waren tegen de kampioenen uit Goirle. De defensie met Boaz, Max Akkermans en Cas Fouchier hielden de deur verder dicht en aanvaller Axel Spijkers kon na het fluitsignaal – samen met zijn teamgenoten- zijn feestje vieren.  Zo eindigde de competitie voor de JO11-1 met een triomf en kunnen de jongens met hun trainer Cees van Kappel zich opmaken voor de competitie van gepromoveerde teams van de nieuw gevormde hoofdklasse. Komt dat zien op de velden van VOAB.