VOAB JO11-1 mocht oefenen tegen Feyenoord

Afgelopen woensdag was het dan zo ver. De oefenwedstrijd tegen Feyenoord O10……op Varkenoord…..hoe gaaf is dat!!

Nou, het werd een geweldige middag. Het begon al met het vervoer. Met een heuse bus werd afgereisd naar Rotterdam. Spelers, ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes, het was een hele entourage. Onderweg werden we goed onderhouden met eten en drinken, waardoor de reis nog aangenamer werd.

Het gekakel achterin de bus (lees: de spelers van JO11-1) deed mij denken aan de schoolreisjes van vroeger. Iedereen een beetje gespannen, zenuwachtig voor wat er komen gaat. Want ja, wat staat je te wachten, O10 van de Feyenoord Academy, één van de beste jeugdopleidingen van het land. Dat zal een pittig potje worden.

En of het niet spannend genoeg is, werd door Feyenoord ook nog eens voorgesteld om 11 tegen 11 te spelen. Voor het eerst op een groot  veld en dan tegen zo’n team…. Gelukkig zou dit voor Feyenoord ook de eerste keer zijn dat ze op zo’n groot veld spelen, dus daarin stonden we gelijk.

Onderweg eerst nog even stoppen voor de Kuip, fotootje en hup de bus weer in. Daarna “koers” naar Varkenoord (is ongeveer 150 meter verder). Het bleek er heel erg druk. Oud-gedienden als Bennie Wijnstekers en Gaston Taument werden gespot, en, terwijl de spelers en staf zich klaarstoomden in de kleedkamer, kregen wij als ouders nog een korte voetbalquiz in de kantine voorgeschoteld. Een paar oude foto’s en de vragen komen bij Niels zo naar boven.

Dan naar het veld, wachten op de spelers na de warming-up (en een korte cursus buitenspel), opstellen, fluitsignaal….. We zijn begonnen!

Het spel golft op en neer, je ziet gelijk dat Feyenoord echt goed kan voetballen, allemaal zeer vaardig, passen en door bewegen, een genot om te zien. Maar waar wij als supporters nog enthousiaster van werden, was het spel van VOAB. Ze waren aan het knokken, werken, ze hielpen elkaar, echt alles werd gegeven. Na een kwartier nog steeds 0-0, Feyenoord werd sterker en er kwamen steeds meer kansen voor ze. Daarna toch ook twee kansen voor VOAB om op voorsprong te komen, maar helaas, hij wilde er niet in. En een beetje onfortuinlijk aan de andere kant, 1-0 voor Feyenoord. Vervolgens een zeer goed uitgespeelde aanval die zorgde voor 2-0. Maar VOAB gaf niet op, bleef knokken en drong aan op het doel van Feyenoord. Een vrije trap net buiten de 16 en die vloog er zo in….2-1!! We hebben gescoord, zie je wel, dat kunnen wij ook. Lekker net voor rust.

In de rust werden 10 (!) spelers van Feyenoord gewisseld en begonnen zij lekker fris aan de tweede helft. VOAB gaf niet op, bleef werken, alleen moest toch zijn meerdere erkennen. De eindstand werd bepaald op 5-1, ondanks het verlies toch een stand waar jullie enorm trots op mogen zijn.

Wij hebben als ouders van jullie genoten! Omdat het verlies met minder dan 6 doelpunten verschil werd bepaald, moest de belofte van eten bij de Mac ook worden ingelost. Even in een halfuurtje de zaak op stelten gezet en weer de bus in naar Goirle.

Onderweg werden de spelers bedankt voor hun inzet en werd er bij de ouders vastgesteld dat we dit maar eens vaker moesten doen. (Ajax, Bayern Munchen…..)

Ik wil bij deze de complete organisatie bedanken, spelers en zeker ook de twee gastspelers. En tot slot ook de rest van de entourage, jullie hebben ook mij een onvergetelijke middag bezorgd!

Tot zover uw verslaggever.

Ps Namens spelers en begeleiding van Voab JO 11-1 bedanken wij de sponsoren van deze bijzondere middag Adviesburo 013, Klantenvertellen BV/Kiyoh BV en de Eetkamer.