In het laatste kwartier van de wedstrijd tegen Madese Boys(MB) mocht Mats Vermeer, keeper van VOAB JO17-1, invallen. Het was toen 1 – 3 voor MB. Mats hield de nul. Het werd uiteindelijk 2 – 3 uit een afstandsschot van de voet van Job van der Weijden. Dat doelpunt viel in de 88e minuut.

De kampioen speelde bijna heel de wedstrijd op de helft van de bezoekende boys maar slaagde er niet in uit een reguliere aanval te scoren. Het eerste doelpunt van VOAB werd gemaakt uit een strafschop in de 48e minuut van de wedstrijd door Daan Simonse. Hij maakte de aansluitingstreffer (1 – 2).
Het veldoverwicht kwam onder meer tot uiting door de genomen hoekschoppen (11 – 2). Meestal scoorde VOAB wel uit een of meer corners, maar in deze wedstrijd lukte het niet.
Tegenstander Madese Boys benutte de spaarzame kansen volledig. In de 8e minuut was er een misverstand tussen keeper Tomas Roovers en Thomas Huijben, waardoor Mike Broeders de bal voor de voeten kreeg en die kans aangreep om de 0 – 1 aan te tekenen. VOAB bleef aandringen maar kon geen potten breken. In de 15e minuut nam Daan de keeper uit een vrije trap op de proef. Keeper Werner Verhoeven redde knap. Zes minuten later schoot Guus Baart in kansrijke positie over het doel.
Bij de volgende uitbraak van MB, werd vanaf links een schot op doel afgeleverd, dat door keeper Tomas werd gestopt, maar niet klemvast waardoor Sven van der Made de 0 – 2 kon binnentikken. In de 24e minuut leverde Job een goede voorzet af, die door Ruben Besuijen net over werd gekopt. Na een half uur spelen kon de keeper van MB een knap schot van Tom Spijkers net pakken.

Net na de rust maakte Daan de aansluitingstreffer uit een strafschop. Die stand bleef maar kort overeind, want na 53 minuten spelen kon Thom van den Broek uit een rebound scoren (1 – 3).
VOAB bleef aanvallen. Terwijl MB vooral verdedigde. Uiteindelijk kon Job nog uit een strak afstandsschot de 2 – 3 scoren, terwijl enkele minuten later Maarten Immink de kans op een gelijkmaker miste door over te koppen.

Daan Simonse en Pieter van der Heijden, kregen een applauswissel omdat zij de laatste wedstrijd voor VOAB 1 speelden. Daan gaat in Amsterdam studeren en Pieter gaat op zaterdag spelen. Pieter is door de Technische Commissie, staf en medespelers uitgekozen tot speler van het jaar.