VOAB 1 - TSC 1 eindigt in 0 - 2. VOAB miste de kansen, TSC niet
VOAB verliest kansloos
02-10-2022
Selectie

VOAB 1 veliest kansloos van FC Boshuizen (1 – 3)

In de eerste thuiswedstrijd in de 1e klasse B legde VOAB het af tegen FC Boshuizen 1. Na een 0 – 1 ruststand liep de ploeg uit Leiden uit naar een 1 – 3 zege. Tom Spijkers maakte in de 87e minuut de eretreffer. Over het geheel genomen, was dit een terechte uitslag, VOAB bleek uiteindelijk nagenoeg kansloos.
Hoe zou het wedstrijdverloop zijn geweest als Joran Beerens in de tweede minuut van de wedstrijd in kansrijke positie zou hebben gescoord? Hij schoot echter op  keeper Oussama Zayzaoui.
Boshuizen nam het initiatief en zette de thuisploeg met snel aanvallend spel onder druk. De verdediging van VOAB hield stand onder de druk van de bezoekers. VOAB had pas in de 30e minuut een goede aanval maar zonder reslutaat. Drie minuten later werd het 0 – 1 toen Frank van Gils van de FC de bal uit een vrije trap achter keeper Tomas Roovers werkte.
Na de rust had VOAB aanvankelijk wat meer overwicht, schoot Stijn van Laarhoven na een uur spelen net over het doel, maar hield het spelbeeld geen stand. In de 62e minuut brak de FC snel uit via de linkerflank en Frank van Gils schoot laag over de grond de 0 – 2 binnen.
In de 78e minuut was er een kans voor Casper van Beers maar hij legde bal af op Stijn, die zijn inzet gestopt zag. Tomas verrichtte nog een goede redding na een nieuwe snelle uibraak, maar hij was kansloos na een striemend schot van Nabil Hadui (0 -3). Tom maakte de 1 – 3 en schoot in blessuretijd net naast.

(op de foto van Kees van Boxtel, teams (JO9-07 en JO-9-01) van de week.

Vandaag hadden we de eer om als team van de week (JO9-07 en JO-9-01) aanwezig te mogen zijn bij de ‘grote’ mannen van VOAB 1. De ontvangst in de besprekingsruimte maakte indruk op de jonge jongens en na het omkleden werd er voor de wedstrijd onderling een klein partijtje gespeeld. Daarna samen met de spelers van het eerste elftal, hand in hand het veld op, waarna we de eerste helft enthousiast naar de wedstrijd hebben gekeken. In de rust werden er penalty’s genomen op de keeper van VOAB, die veelvuldig het antwoord schuldig moest blijven J. Vervolgens kregen de jongens een frietje met snack en ranja in het clubhuis, om hierna het vervolg van de wedstrijd te mogen aanschouwen. Helaas was de tegenstander een maatje te groot, wat resulteerde in een 1-3 nederlaag. Desalniettemin hebben de jonge jongens een fantastische dag gehad. Speciale dank aan Emiel van Broekhoven voor het begeleiden van deze mooie dag.