VOAB 1 - TSC 1 eindigt in 0 - 2. VOAB miste de kansen, TSC niet
Terug naar overzicht
VOAB 1, knappe overwinning op Erp 1
06-03-2023
Selectie

De wedstrijd was koud bezig toen de verdediging van de thuisclub blunderde en de bezoekers een dikke kans hadden op de 0 – 1. Gelukkig voor VOAB miste Erp. Drie kwartier later, aan het begin van de tweede helft ging de defensie van Erp in de fout en spits Tom Spijkers was er als de kippen bij om te profiteren. Met een bekeken lob scoorde hij de 2 – 0. In de eerste helft had hij al de openingstreffer gemaakt.

Het eerste deel van de wedstrijd was voor Erp, maar de bezoekers slaagden er niet om te scoren. Na 20 minuten nam VOAB het initiatief over. De eerste doelpoging van Tom, op aangeven van Job van der Weijden, stuitte op keeper Dennis van Ballegooy en werd tot corner verwerkt. Vijf minuten later produceerde Ruben Besuyen een voorzet vanaf rechts, die door Casper van Beers net over werd gekopt. Na een half uur spelen veroverde Casper de bal, hij rukte op richting doel en schoot de bal in de voeten van Tom, die knap de 1 – 0 binnenwerkte. De tweede helft begon zeer ongelukkig voor de ploeg uit Erp. Knullig balverlies leidde er toe dat Tom alert reageerde en keeper Dennis met een bekeken lob verraste (2 – 0).
Deze fase speelde VOAB sterk, maar drukte het overwicht niet in doelpunten uit. Tot de 53ste minuut toen Casper op rechts de bal veroverde en keeper Dennis met een lepe schuiver in de hoek het nakijken gaf (3 – 0). Na dit doelpunt zagen we nog gemiste kansen van uitblinkers Tom en Casper.
Erp ging in het laatste kwartier vol op de aanval maar kon geen potten meer breken. De VOAB-defensie hield de nul. De 18-jarige Kees Govers (zie foto) van jeugdteam JO19-1 maakte zijn debuut, terwijl de pupillen JO9-4 en JO9-5 het eerste elftal aanmoedigden. Samen op de foto.