Terug naar overzicht
VOAB 1 verliest nipt van Kruisland 1
20-03-2023
Senioren
VOAB 1 verliest nipt van Kruisland 1

VOAB 1 verliest nipt met 0 – 1 van kampioenskandidaat sc Kruisland 1

VOAB-trainer Werner Cools was trots op zijn team ondanks de nederlaag. Hij vindt Kruisland de beste ploeg en vond dat zijn ploeg weinig weggaf door goed te verdedigen. Het enige doelpunt viel na een dik uur spelen. Richelor Sprangers gaf een scherpe voorzet vanaf rechts, die door Julian van de Kreeke binnen werd gewerkt (0 – 1).

Het was een wedstrijd met aanvallend en goed voetbal over en weer. Jammer was dat scheidsrechter Luuk Hendrix zeven gele kaarten moest uitdelen, waarvan er één voor trainer John Taks was. Kruisland had na een uur spelen een sterkere fase, waarin dan ook werd gescoord. Vlak daarvoor maakte de bezoekende ploeg een buitenspeldoelpunt.
De wedstrijd had een ander verloop kunnen hebben als Ruben Besuyen een dot van een kans had benut. Na een uitval over links had de snelle Ruben uit de daarop volgende strakke voorzet kunnen scoren. Zijn inzet was te slap en keeper Maikel Korenbrits redde gemakkelijk.
Zoals gezegd waren er veel aanvallen over en weer maar buiten dat ene doelpunt vielen er weinig kansen en kansjes te noteren. Guus Baart speelde in de 50ste minuut een hoofdrol door een bal net voor de doellijn weg te rossen.
Donderdag moet VOAB de inhaalwedstrijd uit tegen FC Eindhoven av 1 spelen. VOAB moet die winnen om uit de gevarenzone voor degradatie te komen,

(Op de foto met de kids van JO-8)