15-05-2023
Selectie

Tomas Roovers stopt strafschop

VOAB stap dichter bij behoud 1e klasse door 2 – 1 winst op Heeze

Dankzij doelpunten van Casper van Beers en Daan Simonse en een goede redding van keeper Tomas Roovers die een strafschop verijdelde, boekte VOAB 1 een belangrijke stap op weg naar lijfsbehoud in de 1e klasse.
De thuisploeg had ‘t het eerste half uur zwaar te verduren tegen de aanvallende bezoekers. Gelukkig voor VOAB wist Heeze twee dikke kansen in de eerste tien minuten niet te verzilveren.
Na een klein half uur spelen kreeg het team van Werner Cools meer grip op de wedstrijd. Er kwamen twee kansen voor spits Tom Spijkers op voorzetten van Ruben Besuyen vanaf rechts en van Chiel van Boxtel vanaf links, maar keeper Lars Bouwmans van Heeze was bij de les. Hij stopte ook een afstandsschot van de voet van Pieter van der Heijden en na 36 minuten spelen zag Casper van Beers zijn doelpoging stranden.
Heeze beperkte zich tot snelle uitbraken en had daarmee in de 44e minuut succes toen spits Ivo Moerenhout een door de verdediging snijdende voorzet vanaf links binnen schoot (0 – 1). Na de thee hielden beide teams elkaar in evenwicht hoewel VOAB wat betere kansen kreeg, waaronder die van Tom Spijkers in de 50e minuut. De keeper verwerkte zijn inzet tot hoekschop. In de 58e minuut maakte Casper gelijk. Na een snelle uitbrak van de thuisploeg kreeg hij de  bal op de rand van de 16 voor de voeten. Hij verwerkte de bal op een subtiele wijze met een krullende inzet in de hoek. Keeper Lars had het nakijken (1 – 1). Bij de volgende aanval werd een speler van Heeze in de 16 gevloerd, waarna scheidsrechter Gidion Tunders de bal op de stip legde. Ivo Moerenhout zag zijn schot knap gepakt door keeper Tomas.
Het restant van de wedstrijd voltrok zich met aanvallen over en weer, maar VOAB kon via de voet van Daan Simonse de 2 – 1 overwinning boeken. Nog twee wedstrijden te gaan.