VOAB 1 verliest nipt met 1 - 0 van Sarto 1
21-05-2023
Selectie

VOAB 1 verliest nipt met 1 – 0 van Sarto 1. Klassebehoud nog niet veilig

VOAB had zich veilig kunnen spelen bij minimaal een gelijkspel tegen naaste concurrent Sarto. Maar na 8 minuten ging het mis voor VOAB bij de eerste hoekschop voor de thuisploeg. De VOAB-verdediging stond niet goed toen Sarto-aanvoerder Gijs Toemen de 1 – 0 binnenkopte.
VOAB ging daarna vol in de aanval, forceerde enkele hoekschoppen, kreeg kansjes maar alleen het zijnet bolde bij een schot van de voet van Chiel van Boxtel. Aan de andere kant pareerde keeper Tomas Roovers een doelpoging van Bram Hesselberth. Verdere aanvallen werden over en weer verijdeld door twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren.

Na de thee was het uit een hoekschop voor VOAB bijna 1 – 1 maar de bal ging net naast. Kort daarop schoot Chiel pal naast het doel. Het was een opmaat voor de aanvallende bedoelingen van de bezoekers uit Goirle. Sarto werd gedurende de gehele tweede helft onder druk gezet maar kansen werden niet benut dank zij het uitstekende keeperswerk van Sarto—goalie Vid Matovinovic, die inzetten van Casper van Beers en van Pieter van der Heijden tot hoekschop wist te verwerken. Sarto brak af en toe gevaarlijk uit, maar VOAB had ook een uitblinkende doelverdediger in de persoon van Tomas Roovers. Hij stopte kansrijke doelpogingen van spits Jules Swaak in de 65e minuut en twee minuten later van Jochem van der Meulen.
In de 75e minuut produceerde Jochem een subtiele lob over keeper Tomas maar tot vreugde van de laatste belandde de bal via de deklat buiten het speelveld.
Daan Simonse probeerde de keeper van Sarto met een afstandsschot te passeren maar die redde opnieuw.

Al met al was het eerder een spannende dan een mooie wedstrijd, waarbij een gelijkspel beter recht zou hebben gedaan aan de veldverhouding.
Tweede Pinksterdag speelt VOAB thuis tegen Best Vooruit.