Terug naar overzicht
VOAB-meiden MO-17-1 kampioen
23-05-2023
Bovenbouw
VOAB-meiden MO-17-1 kampioen

VOAB-meiden MO-17-1 kampioen na  4 – 1 winst op Neerlandia

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke uitwedstrijd op het programma tussen VOAB MO17-1 en Neerlandia MO17-1.
VOAB moest nog een punt binnenhalen om het kampioenschap veilig te stellen.
Op doelsaldo was het al wel duidelijk maar het team zou graag het kampioenschap in stijl willen binnenhalen. Daarvoor werd alles in stelling gebracht. Het team werkte in alle rust de warming up af voordat het eerste fluitsignaal ging klinken. Tot grote schrik van de vele meegereisde supporters wist Neerlandia binnen anderhalve minuut de score te openen. De meiden van VOAB hadden de spanning toch iets te veel in de benen zo bleek. Maar na een supersnelle aanval wisten de meiden via Sanne van Hest te scoren, ze lobde  de bal fraai over de keepster heen.
Een grote zucht hoorden we vanaf de zijlijn van de coach. Het zal toch wel goedkomen moest hij gedacht hebben. Alles was geregeld om het kampioenschap groots te gaan vieren die middag. Gelukkig wist Sanne nogmaals het doel te treffen en zo stond VOAB in de rust op een voorsprong. Eenmaal uit de kleedkamer had het team de spanning onder controle en na een rommelige periode wisten ze met een superfraaie vrij trap van Meike Embregts en nog eens Sanne van Hest de score uit te breiden tot 1-4. VOAB MO17-1 is kampioen!

Het team hulde zich in speciaal gemaakte shirts en snelde naar de meegereisde supporters. Neerlandia vormde een fantastische erehaag aan de rand van het veld zodat de meiden van VOAB als echte helden het veld verlieten. Na veel springen en dansen werd het tijd om de bus op te zoeken en vol spanning terug te rijden naar Goirle. Eenmaal aangekomen bij VOAB stond er een spectaculaire vuurwerkshow op hen te wachten. De speelsters voelden zich grootse kampioenen en ook hier liepen ze met een Big Smile door een erehaag van supporters richting het clubhuis. Daar ging het feest nog een paar uur door nadat eerst de voorzitter een kleine toespraak hield. Hij feliciteerde de meiden en hun coach Erwin Rings en vertelde dat iedereen namens VOAB enorm trots zal zijn op deze meidenafdeling met in het bijzonder het kampioensteam MO17-1.