VOAB 1 verliest 1e wedstrijd met 0 - 1 van RBC 1
25-09-2023
Selectie

VOAB 1 verliest eerste competitieduel tgen RBC 1 met 0 – 1

Aan strijdlust heeft het niet gelegen, de jonge ploeg van Ivo van Moergestel, met vier debutanten, legde een tomeloze inzet op de mat maar kon een eerste nederlaag niet voorkomen. Het werd slechts een 0 – 1 verlies van de jonge ploeg tegen een oudere en sterkere Roosendaalse formatie. Uitblinker bij de thuisploeg was keeper Tomas Roovers die prima keeperswerk leverde met als hoogtepunt het stoppen van de door Moustafa Mohammad van RBC genomen strafschop. Tomas dook naar de goede hoek en werd bedolven door zijn ploegmaten.
In de eerste helft had RBC de overhand, VOAB moest alle zeilen bijzetten om doelpunten te voorkomen. Na een kwartier spelen ging het mis door ongelukkig uitverdedigen door de achterhoede. Er ontstond een scrimmage voor het doel van Tomas, die de inzet van Rhomar Boudzra niet kon keren (0 – 1).
Sam van der Weijden kreeg na een half uur spelen zowat de enige kans van VOAB. Hij haalde vanaf links uit. Keeper Matthias Deleij kon nog net redden. Maarten Immink, aanvoerder van dienst, had nog een kans na 75 minuten spelen, maar die werd verijdeld.
RBC verzuimde de voorsprong te vergroten ondanks drie dikke kansen of door goed keeperswerk van Tomas. In de slotminuten kreeg VOAB uit de enige corner zowaar een kansje op de gelijkmaker, maar dat zou niet verdiend zijn.

Trainer Ivo liet vier spelers debuteren, Lucas, Gijs, Thoms en Kirill.