Beter VOAB 1 verliest ongelukkig van Erp 1
02-10-2023
Selectie

Beter voetballend VOAB toch ten onder in Erp

Afgelopen zondag speelde VOAB 1 tegen RKVV Erp 1 in Erp. Op een heerlijke zonnige zondagmiddag op een prima grasmat begon VOAB goed aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen en VOAB pakte vaak de tweede bal. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af. Beide ploegen konden geen gaatje vinden in de verdediging. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Casper van Beers die vanuit rechts naar binnen kwam en de verre hoek zocht. De tweede kans was voor Sam die alleen op de keeper afging. Hij stiftte de bal over de keeper heen en leek te gaan scoren. De neutrale grensrechter constateerde buitenspel Erp stelde er weinig kansen tegenover, behalve een kopkans na een corner die over het doel verdween.

In de 35e minuut kwam VOAB er aan de rechterkant door. Maarten ging er op de rechterkant door en speelde de bal vrij richting Art. Hij stak met een precisie de bal door het hart van de verdediging richting Casper. Die controleerde en schoot de bal over de keeper in het hoge doel. Een verdiende 0-1 voorsprong voor VOAB. VOAB hield zich makkelijk staande en bereikte de rust met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft drong Erp meer aan. Maar voetballend was VOAB toch de iets betere ploeg. De gelijkmaker kwam dan ook uit de lucht vallen. Een voorzet van links werd plots binnengekopt: 1 – 1. VOAB liet de moed niet zakken en ging middels een paar goede mogelijkheden op zoek naar een tweede treffer. De 2 – 1 voor Erp kwam dan ook hard aan. Een vrije trap van zeker 25 meter werd keihard in de kruising geschoten. VOAB trok met man en macht naar voren om alsnog een punt aan dit duel over te houden. Helaas werd het geen 2 – 2 maar counterde Erp in blessuretijd naar een 3 – 1 eindstand.