Terug naar overzicht
VOAB 1 haalt 1e 3-punter binnen tegen Sarto
09-10-2023
Selectie
VOAB 1 haalt 1e 3-punter binnen tegen Sarto

VOAB 1 wint spannende derby van SARTO 1 (1 – 0)

Een kleine duizend bezoekers bevolkten het sportcomplex  Van den Wildenberg voor de derby tussen VOAB en SARTO. Het goede nazomerweer zorgde voor een gezellige ambiance. Er waren opvallend veel jonge kinderen aanwezig, die vooral met hun eigen spelletjes bezig waren. De ouders genoten langs het veld of op de volle tribune. Luide aanmoedigingen galmden vanaf die tribune over het veld.
Beide teams waren aan elkaar gewaagd met aanvallen over en weer. Het eerste half uur had de thuisploeg licht overwicht en daarna was Sarto af en de bovenliggende partij. Opvallend genoeg waren er weinig echte kansen. Art Houben en Sam van der Heijden probeerden het met afstandsschoten. Bij VOAB speelde de jonge laatste man, Lucas Blaszkowski, een hoofdrol in de verdediging samen met Clemens Rijnvos. Dat gegeven en de goed keepende Tomas Roovers zorgden voor het behoud van de 1 – 0. Sarto kwam er aanvallend niet door.
Meteen na de rust zorgde aanvoerder Casper van Beers voor een spectaculaire openingstreffer. Uit een prima aanval van de thuisploeg belandde de bal op de rand van de 16 in de voeten van Casper. Die zag de keeper van Sarto, Nando Villevoije, ver voor zijn doel staan en Casper verschalkte Nando met een bekeken lob. De voorsprong door dit doelpunt hield stand. In de slotminuten werd de watervlugge Jamal van de Wiel in de diepte aangespeeld en hij ging alleen op het Sarto-doel af. De nummer 9, Daniel Kuipers, van de bezoekers probeerde Jamal in te halen maar hij kon hem slechts pootje haken. Weg kans voor Jamal en weg Daniel met een rode kaart.
Het was een spannende derby tussen twee ploegen, waarvan de meeste spelers elkaar goed kennen. Ditmaal trok VOAB aan het langste eind.