VOAB 1 mazzelt met gelijkspel tegen EFC 1
16-10-2023
Selectie

VOAB 1 mazzelt met 2 – 2 gelijkspel tegen EFC 1

Ver in blessuretijd werd aanvoerder Casper van Beers in de 16 onderuit gehaald. Hij schoot zelf de strafschop binnen en bepaalde de eindstand op 2 – 2. Daarmee snoepten de bezoekers, tegen de verhoudingen in, een gelijkspel af van Eersel.
VOAB stond bijna een uur lang op voorsprong door het doelpunt via het hoofd van Sam van der Weijden in de 6e minuut van de match. De watervlugge Jamal van de Wiel ging er op rechts van door en leverde een perfecte voorzet af, die door Sam feilloos werd binnen gekopt (0 – 1).
EFC moest vol aan de bak en dwong een overwicht af en scoorde na een kwartier bijna maar keeper Tomas redde bekwaam. Kort daarop leverde Casper een voorzet  af waaruit Tom Spijkers net niet scoorde. Daarmee had VOAB het kruit goeddeels verschoten, behoudens een kansje van Clemens Rijnvos.
Trainer Ivo van Moergestel kwalificeerde EFC als een stugge en fysieke ploeg. “Wij hadden veel moeite om tegen hen te voetballen.” zei hij in Brabants Dagblad.
Dat bleek ook wel toen verdediger Niek van den Putte, na een te forse tackle op Sam, met rood het veld af moest. Dezelfde Niek had voor de rust een dijk van een kans gemist en dat gold voor meer spelers van de thuisploeg, die het overwicht niet uitdrukten in doelpunten.
Na de rust bleef EFC de bovenliggende partij en moest VOAB het hebben van uitbraken. Zo was er een in de 58e minuut toen een inzet van Casper nog net tot corner werd verwerkt.
EFC voerde de druk op en forceerde enkele hoekschoppen. In de 68e minuut bezweek de verdediging onder de druk en kon de thuisploeg gelijkmaken (1- 1).Een kwartier  later had de verdediging geen antwoord op een snelle uitbraak  van EFC en werd het 2 – 1. Dat dreigde de eindstand te worden maar Casper zorgde via de pingel voor een gelijkspel.