VOAB 1 verliest fors van sc 't Zand (0 - 3)
12-11-2023
Selectie

Sc ’t Zand 1 troeft VOAB 1 met slechts 0 – 3 af

Tijdens de tweede derby bleek de bezoekende ploeg een maatje te groot voor de thuisploeg. Al na 2 minuten stond het 0 – 1. Het was achter zo lek als een mandje. Na 24 minuten werd het 0 – 2 en na nog eens 10 minuten ging de 0 – 3 binnen.
Doelpuntenmakers voor ’t Zand waren Tim Dominicus (2x) en Greg van Gestel.
Trainer Ivo van Moergestel baalde, zoals blijkt uit zijn uitspraken in Brabants Dagblad: ,,Het had bij rust misschien 4-1 of 5-1 kunnen zijn voor sc ‘t Zand. We werden afgetroefd op felheid. Ik ben verbaasd over hoe wij begonnen aan de wedstrijd.” Van Moergestel haalde direct na de 0-3 drie spelers naar de kant. In BD zegt hij hierover: “Ze hebben hun kans gehad, maar als ze hun taak niet uitvoeren, houdt het op. Ik wilde een statement afgeven: tot hier en niet verder. Dat we na dertig minuten met 0-3 achter stonden, kan absoluut niet”.
VOAB had in de eerste helft weinig in te brengen. De anders zo trefzekere Casper van Beers schoot vlak voor de thee uit een vrije trap over het doel van Vincent Vroomans. Eerder was er nog een bal op de lat geland. Maar dat was het zo’n beetje.
In de tweede helft nam ’t Zand wat gas terug en kreeg VOAB wat meer adem. De thuisploeg kreeg zelfs enkele kansen, waarvan de grootste voor Maarten Immink was. Hij zag zijn inzet net gestopt door Vincent Vroomans.
Zondag19 november a.s. gaat VOAB op bezoek bij Moerse Boys in Zundert, een directe concurrent onder in de ranglijst.

Op de foto: Liv van Gool, het 1500e lid van VOAB. Zij mocht aftrappen en scoorde voor VOAB.