VOAB 1 staat laatste in de stand na 4 - 1 verlies
20-11-2023
Selectie

VOAB 1 daalt af naar laatste plaats na pijnlijke nederlaag in Zundert (4 – 1)

Een gehavend VOAB 1, door blessures en privéomstandigheden, leed een pijnlijke nederlaag tegen Moerse Boys 1 uit het West-Brabantse Zundert. De ploeg stond laatste in de rij op de ranglijst en won zondag de eerste wedstrijd in dit seizoen. Het was een geflatteerde maar daarom niet minder treurige uitslag. Trainer Ivo van Moergestel vond het een teleurstellende middag. “We gaven drie cadeautjes weg. Dat  ligt niet alleen aan de achterhoede. Verdedigen begint voorin”, liet hij in BD weten. Maarten Immink wist in blessuretijd de eer voor VOAB te redden. Hij scoorde uit een strafschop de 4 – 1.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Al na vijf minuten was het bijna raak en schoot Bart van den Broek net naast.
VOAB ontworstelde zich aan de druk en kreeg kleinere kansen  maar de bal wilde er niet in. Dat was wel het geval met de thuisploeg, die na een half uur uit een vrije trap wist te scoren (1 – 0). Tom Spijkers had vijf minuten later een schietkans, die keeper Tom Magielse pareerde.
En weer was daar een vrije trap voor de MB’s die VOAB de das om deed. In de 36e minuut werd het 2 – 0.
Na de thee was het al weer na tien minuten raak. Rik Mol maakte de 3 – 0 in een scrimmage voor het doel van Pim Beekwilder, de invallende keeper van VOAB 2.
Het fraaiste doelpunt kwam van de voet van Rik Mol, die van veraf keihard binnenschoot. Daarmee werd het 4 – 0. MBs forceerde nog enkele hoekschoppen maar was tevreden met de stand. Zoals vermeld redde Maarten de eer uit een strafschop (4 – 1).