Terug naar overzicht
VOAB 1 schiet tekort tegen Almkerk 1 (2 – 3)
27-01-2024
Selectie

In het eerste half uur voerde de ploeg uit Almkerk de boventoon en scoorde vrij gemakkelijk twee keer. Al na zeven minuten schoot Niels Nieuwesteeg vanaf de 16 de bal ongehinderd over keeper Tomas Roovers in het doel (0 – 1). Kort daarop was het bijna 0 – 2, maar dat was een buitenspeldoelpunt.
Almkerk voerde de druk op en forceerde een aantal corners, de verdediging van de thuisclub had het zwaar en moest na 20 minuten zwichten voor de 0 – 2 van de voet van Steven Molenschot. De bezoekers hadden in de eerste helft meer kansen dan VOAB maar slaagden er niet in nog voor de rust te scoren.
Na een fraaie aanval over links slaagde Joram Bogers er wel in om de bal in het netje te krijgen. Hij scoorde in de 27e minuut beheerst de 1 – 2 voor de thuisploeg. Clemens Rijnvos zag kort daarvoor nog een strak afstandsschot gestopt door keeper Dennis van Duin.
Beide ploegen hielden elkaar hierna redelijk in evenwicht. De tweede helft was amper begonnen toen Job van der Weijden een dieptepass knap binnenwerkte en de gelijkmaker scoorde.
De aanvallen golfden over en weer en er ontstonden aan beide kanten kansjes.
Casper van Beers, die zijn 200e bindende wedstrijd voor VOAB speelde, probeerde uit een vrije trap te scoren maar de bal ging net over.
Na een uur spelen had Lucas Ligtvoet van Almkerk de kans om 2 – 3 te scoren in een scrimmage voor het doel, waarbij Tomas Roovers de bal niet klemvast kreeg, zodat Lucas zijn ploeg weer op voorsprong bracht. Dat werd ook de eindstand, waar een gelijkstand billijker was geweest.
Zondag 4 februari wacht de uitwedstrijd tegen koploper RBC uit Roosendaal.