RBC 1 geflatteerde 5 - 2 zege tegen VOAB 1
05-02-2024
Selectie

VOAB 1 houdt de moed er in ondanks geflatteerde nederlaag tegen RBC

VOAB staat door de 5 – 2 nederlaag op de laatste plaats in de rangschikking in de 1e klasse E. Coach Ivo van Moergestel houdt de moed er in. In BD van maandag 5 februari zegt hij: “we moeten er voor zorgen dat we niet rechtstreeks degraderen. Dat wisten we al aan het begin van het seizoen. Het is zwaar maar we gaan er voor.”
Zijn jonge ploeg nam het in Roosendaal op tegen de lijstaanvoeder, die nog geen competitieduel heeft verloren. RBC speelde ooit in de eredivisie en is er op uit weer in het betaald voetbal uit te komen. Volgend seizoen is na het behalen van het kampioenschap de volgende etappe de 4e divisie.
De bezoekende ploeg maakte het de thuisploeg knap lastig ondanks stevige druk van RBC op de jonge verdediging. VOAB kwam in de 25e minuut op oorsprong. Na een snelle uitbraak over rechts wist aanvoerder Casper van Beers keeper Perry Bierkens te verschalken (0 – 1). Lang teerde VOAB niet op de voorsprong want na een snelle aanval van de RBC-voorwaartsen maakte Anass el Gamali  in de 37e minuut de gelijkmaker (1 – 1).
Meteen na de rust werd het 2 – 1. Mohammad Moustafa wist de bal, in een scrimmage voor het doel van de goed keepende Tomas Roovers, binnen te werken.
Na een uur spelen lukte het Jens Wirix te scoren, na een afstandsschot dat op het lichaam van Tomas afketste en voor de voeten van Jens plofte (3 - 1).
Na enkele spelerswisselingen wist VOAB de druk op te voeren en dat leidde tot een hoekschop in de 81e minuut, waaruit Jens Molenschot met een bekeken kopbal de 3 – 2 maakte. Even rook de ploeg van Ivo aan een gelijkspel in de laatste minuten van het duel maar Jens Wirix maakte daar een einde aan (4 – 2). Jelte Pal maakte de vijf vol met een schitterend schot (5 – 2).