Terug naar overzicht
Klinkende overwinning VOAB 1 op Erp 1 (4 – 1)
26-02-2024
Selectie

De nieuwe trainer van VOAB 1 stond afgelopen zondag meteen voor zijn eerste uitdaging in de wedstrijd tegen naaste concurrent Erp. In een spectaculair duel versloeg de thuisclub de bezoekende ploeg met ruime cijfers (4 – 1). De eretreffer van Erp viel in de blessuretijd van de voet van Daan van Hoof toen de buit al binnen was.
VOAB had het in de eerste helft knap moeilijk en hield met kunst en vliegwerk stand. Al in de 2e minuut schoot Jarno Bekkers van Erp in kansrijke positie rakelings naast. Joram Bogers scoorde na tien minuten bijna. Youri Vissers, aanvoerder van Erp miste in de 18e minuut uit een dikke kans. Maarten Immink kopte uit een vrije trap van Casper van Beers op doel maar zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt.
In de 38e minuut veroorzaakte een speler van de gasten een vrije trap buiten de 16. Casper schoot de bal met een streep in het doel van de verraste keeper Dennis van Ballegooy (1 – 0). Vlak voor de rust miste Max de Jong een dikke kans op de gelijkmaker waardoor VOAB met een voorsprong de rust in ging.
Na de thee kreeg de thuisploeg al snel een strafschop door scheidsrechter Julian Simonse toegewezen, die door Casper feilloos werd benut (2 – 0). In de 60e minuut wist Joram Bogers de verdediging van Erp te verschalken en scoorde de 3 – 0. Dezelfde Joram schoot in de 71e minuut op doel, maar hij zag zijn poeier stuiterend over het doel gaan. Vijf minuten later werd het 4 – 0 toen Job van der Weijden uit een vrije trap van Casper succesvol was.
VOAB had in de tweede helft het betere van het spel, gedragen door een veilige voorsprong. De eretreffer van Erp was er een voor de statistieken.
Donderdag 29 februari a.s. wacht de inhaalwedstrijd uit tegen Sparta ’25 uit Beek en Donk.

(foto: Bjorn Boer vanaf de bank)