VOAB 1 benut de kansen niet tegen EFC 1
10-03-2024
Selectie

VOAB 1 benut de kansen niet, EFC 1 scoort wel 3 keer (0 – 3)

Thuis verliezen doet pijn, zeker als je nagenoeg gelijkwaardig bent. VOAB had in de eerste helft meer kansen dan de bezoekers maar benutte er niet een. Sam de Laat van EFC kreeg in de 8e minuut de bal op de rand van de 16 op de slof en haalde vernietigend uit en liet keeper Tomas Roovers kansloos (0 – 1). In de 12e minuut werd Maarten Immink op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. Aanvoerder Casper van Beers wilde de toegewezen vrijde trap nemen, maar  scheidsrechter Nihat Babat hield hem een gele kaart voor de neus omdat hij geen scheenbeschermers droeg. Maarten schoot  de vrije trap net over het doel van EFC-keeper Jesse Teuws.
Het spel golfde op en neer waarbij VOAB iets meer aanspraak had op een  gelijkmaker dan de tegenstander op een verdere voorsprong. Tomas moest wel een aantal keren redding brengen maar kwam niet echt in problemen.
Na een half uur spelen schoot een speler van EFC een merkwaardig ogende terugspeelbal op zijn keeper. Tom Spijkers ging er naar op jacht en scoorde bijna, de keeper kan de inzet nog net tot hoekschop verwerken. (de hoekschopverhouding was overigens 6 – 1). Kort te voren had Joep de Sévaux in kansrijke positie op goal geschoten maar de bal ging net naast.
Na de thee ging VOAB onder aanvoering van Casper op jacht naar de gelijkmaker. Hij scoorde in de 48e en 50e minuut bijna en het bleef verder net niet.
Tom Spijkers was nog dicht bij na een scherpe voorzet van Maarten maar scoorde ook niet.
EFC leunde zwaar op de counter en deed dat in de 51e minuut succesvol toen Max van Limpt de 0 – 2 binnen schoot. Tien minuten later maakte dezelfde Max de 0 – 3.
VOAB bleef het dapper proberen maar schoten van Casper troffen geen doel.
Trainer Bjorn Boer zei tegen BD: “In de tweede helft was EFC effectiever. Ook hebben ze wat meer ervaren voetballers dan wij. Ze schoten de ballen er goed in en dat lieten wij na.” Hij liet weer een jonge speler debuteren, de 18-jarige Joep Vermeulen.