Derby gewonnen door sc 't Zand (1 - 0)
07-04-2024
Selectie

Pittige derby sc ’t Zand 1 – VOAB 1 nipt door thuisteam gewonnen (1 – 0)

Het was een pittige wedstrijd, waarin de kans op gele kaarten groter was dan op doelpunten. Scheidsrechter Danny van Riet was niet scheutig met kaarten en liet veel toe waardoor beide teams er stevig op los voetbalden. In de 20e minuut zorgde aanvoerder Steven van Riel na een snelle uitbraak voor de 1 – 0, goed genoeg voor de driepunter voor de thuisclub. VOAB kreeg in de rest van de wedstrijd kansen op de gelijkmaker, verdiende die eigenlijk wel maar het geluk was niet aan de bezoekers besteed.
In de streekderby gaat het  meestal vol op het orgel. Zo ook afgelopen zaterdag. Het spel golfde op en neer en in het eerste half uur was ’t Zand de bovenliggende partij, uitmondend in het beschreven doelpunt. Daarna kreeg Alhaji Bangura een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de jonge keeper Mats Vermeer lag in de weg. Daarna was VOAB iets sterker en schoot Casper van Beers in de 28e minuut uit een vrije trap op het dak van het doel van keeper Vincent Vroomans. Een schot van Lars van Laerhoven trof geen doel.
In de tweede helft was VOAB sterk gemotiveerd om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Even dreigde ’t Zand opnieuw te scoren. Tim Dominicus kreeg  een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0 maar hij stuitte op de uitblinkende Mats Vermeer. Uit de daaropvolgende hoekschop hield Mats met een katachtige redding opnieuw de bal uit zijn doel.
Clemens Rijnvos kopte vlak voor tijd de bal in het zijnet. Casper van Beers schoot in blessuretijd uit een vrije trap op de paal. Daarmee waren de kansen voor VOAB verkeken.
VOAB staat nog steeds laatste in de stand en heeft nog  zes wedstrijden voor de boeg om directe degradatie af te keren.