VOAB 1 in extremis voorbij Moerse Boys (2 - 1)
15-04-2024
Selectie

VOAB 1 wint in extremis van Moerse Boys 1 (2- 1)

Het duel tussen beide ploegen uit de onderste regionen kende een bizar slot. In de 82e minuut verraste Dennis van Nijnatten van de MB de VOAB-defensie met een onverwacht doelpunt (0 – 1). Het leek wel of de wedstrijd opnieuw begon want VOAB moest op jacht naar een aansluitingstreffer. Invaller Tom Spijkers werd spekkoper toen hij een vloeiende aanval van VOAB met de gelijkmaker afrondde. Dat was in de 86e minuut van de wedstrijd en die gelijke stand leek de eindstand te worden. Maar aanvoerder Casper van Beers dacht daar anders over. Hij rukte op via de rechterflank en schoot met zijn rechtspoot richting doel waar invaller Maarten Immink in de 93e minuut met een rake kopbal VOAB aan de overwinning hielp (2 – 1). De vreugde was groot bij alles wat VOAB is. Door het resultaat van andere clubs heeft VOAB in de resterende wedstrijden nog de mogelijkheid op deelname aan de nacompetitie en rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het worden spannende laatste wedstrijden.
De wedstrijd zelf was een echt degradatieduel. Het was  er een van de gemiste kansen.
Tomas Roovers stond weer op doel en leverde  prima keeperswerk.
Hoewel aan beide kanten hard werd gewerkt, was er vooral sprake van veel balverlies door de twee teams.
Al na 8 minuten had MB een dijk van een kans, die hopeloos werd gemist. Tien minuten later ging de volgende kans om zeep voor de bezoekers uit Zundert. Tomas moest handelend optreden bij de derde kans voor MB. Daarna was VOAB aan de beurt met het missen van kansen door Clemens Rijnvos, Job van der Weijden en Art Houben.
In de tweede helft zagen we het zelfde beeld met kansen en kansjes over en weer.
VOAB bleef het dapper proberen maar kon geen vuist maken.
Toen ontbrandde de gezapige partij in een boeiende finale met het hierboven beschreven resultaat. Nog vier spannende wedstrijden te gaan.