WNC 1 - VOAB 1 eindigt in 4 - 0
12-05-2024
Selectie

VOAB 1 verliest met 4 – 0 van WNC 1, weer een kans verkeken

VOAB heeft nog twee spannende wedstrijden voor de boeg om te proberen zich te plaatsen voor de nacompetitie om in de eerste klasse te blijven.
Het wordt ook nog heel spannend voor sc ‘t Zand en Sarto. Na de zege van Sarto in de Tilburgse derby staan ze vierde. sc ‘t Zand staat nu negende en is er ook nog niet. Zeker niet na de nederlaag tegen Sarto.
Zaterdag 18 mei is de eerste opgave voor VOAB tegen Almkerk 1, 3e in de stand en zaterdag 25 mei zijn alle laatste wedstrijden. VOAB speelt dan thuis tegen Sparta ’25, nu nog nummer 5 in de ranglijst.

VOAB heeft flink verloren. De 4 – 0 nederlaag was op basis van het  vertoonde spel in de eerste helft wat geflatteerd. WNC had in die helft weliswaar het betere van het spel maar had de bezoekende ploeg kreeg ook diverse kansen. De aanvallers van WNC werden door de VOAB-defensie in bedwang gehouden, waarbij keeper Tomas Roovers uitblonk. Vlak voor het rustsignaal kreeg verdediger Michael Soepnel echter de kans om vanaf de rand van de 16 ongehinderd uit te halen. Hij schoot de bal laag over de grond in de uiterste hoek van het doel (1 – 0).
Na de pauze was de wedstrijd gauw bekeken in het voordeel van WNC. Binnen tien minuten scoorden de Waardenburgers twee maal.

Coach Bjorn Boer baalde. In BD zei hij: “Die doelpunten gaven we echt kinderlijk eenvoudig weg. Toen was de druk er voor WNC af en ging de wedstrijd nergens meer over.” Aan Bjorn de taak om de jongens scherp te houden voor de laatste wedstrijden.