Doek voor VOAB 1 gevallen in Almkerk
19-05-2024
Selectie

VOAB 1 verspeelt 0 - 2 voorsprong en komt uit op 2 - 2. Het doek is gevallen.

De uitwedstrijd in Almkerk tegen de gelijknamige club werd al na vijf minuten onderbroken voor een hevig onweersbuitje, waarbij hagelstenen als knikkers zo groot het voetbalveld wit kleurden. Na een dik halfuur floot scheidsrechter Rick Nelemans voor het vervolg van de wedstrijd, die eindigde een gelijkspel (2 – 2). Door de uitslagen van andere wedstrijden is het degradatiedoek voor het team van Bjorn Boer feitelijk gevallen. Met nog een wedstrijd te gaan is er geen redden meer aan.
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met een licht overwicht voor Almkerk. De eerste kans was na een half uur spelen voor de thuisploeg toen een aanvaller uit een hoekschop rakelings over kopte. VOAB-aanvaller Casper van Beers reageerde met een afstandsschot dat werd gevangen door keeper Dennis Duin. Na een dik half uur spelen schoot Casper nog over het doel maar kort daarop verraste hij de keeper met een boogbal die achter Dennis doel trof (0 – 1).
VOAB hield druk en vlak voor de rust schoot Jens Molenschot vanaf de rand van de 16 laag over de grond de tweede treffer binnen en was de ruststand 0 – 2.
Na de thee verhoogde de thuisclub de druk en dat leverde na een klein uur spelen een  knappe treffer op van de voet van Dominique Mahu (1 – 2).
Tom Spijkers had de 1 – 3 voor het inschieten maar hij schoot voorlangs. Vijf minuten voor tijd scoorde Corne van Rosmalen de gelijkmaker, tevens de eindstand (2 – 2).
Voor Almkerk betekent het gelijkspel een plaats in de nacompetitie voor promotie, terwijl het voor VOAB leidt tot degradatie naar de tweede klasse.

Stijn van Laarhoven speelde voor het eerst in lange tijd als invaller in de wedstrijd.