De derde selectietrainer die we aan u voorstellen is de trainer van de JO9-1: Loek de Bruijn

Nadat je enkele jaren al actief was bij VOAB als trainer/leider bij recreatieve teams ben je nu voor het eerste jaar selectietrainer, hoe bevalt dat?
In mijn eerste jaar als F1 trainer bevalt het me uitstekend. Ik geniet van de snelheid waarmee de kinderen alle trainingen en aanwijzingen oppikken. We hebben een heerlijk begeleidingsteam met Erik Smidt en Mark ten Bruggenkaten en ook de ouders pakken het allemaal erg goed op. Het is een leuke groep met veel potentie.

Je bent nu enkele weken bezig met de JO9-1 hoe bevalt het? Hoe is het niveau?
Ik ben erg onder de indruk van het niveau van de kinderen. We hebben een fijne balans met technisch zeer vaardige kinderen en hardwerkende buffels. Daar bovenop een paar die nu al weten hoe ze tactisch moeten lopen en gaten moeten dichten.

Bij de JO9-1 zijn er andere verwachtingen en doelstellingen als bij een JO19-1 of JO17-1 bijvoorbeeld, Wat zijn de doelstellingen bij de JO9-1?
We zijn een opleidingsteam. Alle basisvaardigheden zullen aangepakt gaan worden. Passen, schieten, dribbelen, tactisch meer en meer op positie leren spelen, meer en meer meedenken zonder bal. Maar het allerbelangrijkste is dat we niet op korte termijn moeten denken maar in de toekomst. Ze moeten fouten durven maken zonder dat het afgestraft wordt. Ze mogen nog veel dribbelen en genieten van veel balcontact. Verder kijken we niet naar waar we moeten eindigen in de competitie. Op het eind van dit jaar wil ik dat elk kind het optimale eruit heeft gehaald en gegroeid is.

Even een korte kennismaking, wie is nu die trainer van VOAB JO9-1?
Wat voor werk doe je? Relatie? Kinderen? Hobbys?
Ik ben getrouwd met Jeanet en heb twee kinderen. Cas, die voetbalt in de E4 van Voab en Ivo die judoot en op gitaarles zit.
Ik ben docent LO op het Beatrixcollege in Tilburg en daarbij coach ik mijn leerlingen in hun vaardigheden en competenties bij 5M “Anders Leren”. Denk daarbij aan leren plannen, leren communiceren, leren leren, leren samenwerken, leren organiseren, problemen leren op te lossen, leren presenteren.
Mijn hobby’s zijn tennis, darten, spelletjes spelen, koken,  lesgeven, films kijken en veel tijd met mijn gezin doorbrengen. Ik ben eigenlijk best wel een huismus.

En nog een paar vragen m.b.t. VOAB in het algemeen:
Als iemand aan jou vraagt omschrijf VOAB eens, wat zeg je dan?
VOAB is voor mij een club waar ik me vanaf het begin heb thuis gevoeld. Ze doen veel voor de jeugd en zorgen goed voor hun vrijwilligers.

Mooiste herinnering aan VOAB tot nu toe?
In de vier jaar dat ik hier ben heb ik enorm genoten van het eerste tentenkamp van Cas. Ook hoe het F team van mijn zoon, twee jaar geleden, op zondag het team van de week mocht zijn. Die zenuwachtige koppies in het kleedlokaal van het eerste. Goud waard.

Clubman/vrouw, wie is dat volgens jou?
Voor mij zijn er twee clubmannen die ongelooflijk veel tijd besteden bij Voab. Mijn maatje Nico en onze mister Voab die volgens mij daar een bed heeft staan. Roel. Wat moet je zonder hem?

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit interview?
Het laatste dat ik wil zeggen is dat je de trainers/leiders van de lagere teams niet moet vergeten. Het is een genot om training te geven aan kinderen die altijd willen voetballen en daar ook het talent voor hebben. Dat geluk heb ik. Maar training geven aan kinderen, die er niet altijd even veel zin in hebben en het geduld moeten hebben hun iets aan te leren, daar heb ik heel veel respect voor.